Nieuws

Asbest van het dak halen voor 2024

maandag, 13-4-2015  

U bent als eigenaar van een pand met asbest verplicht om de asbest van het dak te laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Dat betekent dat u een bedrijf in moet schakelen dat toestemming heeft van de regering om asbest van het dak te verwijderen. De vastgelegde datum valt op 1 januari 2024. Dan moeten alle panden asbestvrij zijn, mits u op de hoogte bent van de aanwezigheid van asbest. Asbest is een stof die zit verwerkt in platen in het dak. Vroeger werd dit veel gebruikt in de bouw, totdat men erachter kwam dat asbest zeer schadelijk is voor de gezondheid. U doet er verstandig aan om Nieuwland Installatie & Montagetechniek in te schakelen. Hoe gaan wij precies te werk wanneer wij asbest van het dak verwijderen? Dat zullen wij u vertellen. Op het moment dat u wilt gaan verbouwen of renoveren en u heeft asbest in het dak, dan dient dit direct verwijderd te worden. U maakt dan met ons een afspraak. Een van onze experts zal dan op locatie komen voor een inventarisatie van de situatie. Hij zal onderzoeken waar en hoeveel asbest zich in uw pand bevindt en tevens zal hij kijken wat voor soort asbest zich in uw pand bevindt. Er zijn namelijk verschillende soorten asbest en die moeten allemaal op een andere manier verwijderd worden om de verwijdering zo veilig mogelijk te laten verlopen. De zogenaamde asbestinventarisatie wordt altijd eerst gedaan en aan de hand van het rapport kunnen wij dan vervolgens aan de slag met het verwijderen van asbest van het dak. Wij hebben vele jaren ervaring met het verwijderen van asbest van het dak en dat heeft er voor gezorgd dat wij precies weten wat wij doen. Kies voor het laten verwijderen van asbest van het dak en:

  • kies voor veiligheid van uw leef- of werkomgeving
  • de beste prijs voor het de verwijdering van asbest
  • de beste mensen met tien jaar ervaring in het vak
  • een volledige en betrouwbare inventarisatie van uw situatie
  • nieuw dak laten leggen met of zonder zonnepanelen

Asbest van het dak; veiligheid voorop

De woon- en werkomgeving moet veilig zijn. Dat is een primaire eis die wordt gesteld door onze regering en gelukkig maar, want veiligheid is een basisbehoefte en hoewel deze behoefte niet in alle landen beantwoord wordt, leven wij gelukkig in een maatschappij met relatieve veiligheid. Natuurlijk is veiligheid een discutabel begrip, want wanneer bent u veilig. Als wij het hebben over veiligheid dan richten wij ons voornamelijk op de omgevingsfactoren en asbest is een factor die uw veiligheid in gevaar brengt. Daarom moet asbest van het dak verwijderd worden als het zich op het dak bevindt. Dat is iets wat zo snel mogelijk moet gebeuren. U heeft gekozen voor het verwijderen van asbest van het dak. Wat gebeurt er dan precies? Ten eerste kunnen wij zeggen dat als u gekozen heeft voor het laten verwijderen van asbest van het dak door ons, dat wij voor u aan de slag gaan met het maken van een inventarisatie. Daarna zullen wij bij de gemeente informeren welke vergunningen van toepassing zijn. De asbest op het dak wordt op een veilige manier verwijderd door onze speciale gespecialiseerde verwijderaars. Over het algemeen hebben wij twee dagen de tijd nodig om het dak geheel vrij te maken van asbest. Daarna zal een ander bedrijf het dak nogmaals controleren om geen enkel risico te lopen. Wanneer het gebouw helemaal asbestvrij is verklaard, kunnen wij aan de slag gaan met het leggen van een nieuw asbestvrij dak. Asbest verwijderen is belangrijk en vanaf 2024 bent u verplicht om asbest van het dak te laten verwijderen. Zorg er daarom voor dat u het zo snel mogelijk doet. Wij helpen u graag met het verwijderen van asbest van het dak en het leggen van een heel nieuw dak. Wij bieden u kwalitatieve dakbedekking aan en zijn tevens gespecialiseerd in het leggen van zonnepanelen. Mocht u meer willen weten over het laten leggen van zonnepanelen, dan kunt u op onze website kijken naar onze duurzame dakbedekking. Ook kunt u op ieder moment contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij bedienen u graag van advies op maat.

Kiezen voor een nieuw dak

Kiezen voor een nieuw dak na de verwijdering van de asbest van het dak is de juiste keuze en wel zo makkelijk, want u hoeft niet op een ander moment weer een nieuwe afspraak te maken voor het laten leggen van het dak. Nieuwland Installatie- & Montagetechniek verzorgt de plaatsing van een heel nieuw dak voor u. Wij kunnen u adviseren over het plaatsen van een nieuw dak dat geschikt is voor het soort pand dat u in uw bezit heeft. Het plaatsen van een nieuw dak kost ons meestal een dag. Dat hangt natuurlijk tevens af van een aantal zaken zoals het soort dak dat u wilt laten leggen en de oppervlakte van het dak. Hoe groter het dak, hoe meer tijd er zit in het plaatsen van het dak. Kiezen voor goede dakbedekking is van groot belang. Het dak vormt namelijk een belangrijk onderdeel van uw pand en dat moet in orde zijn. Wij bieden u veertig jaar fabrieksgarantie op een nieuw dak. Al onze daken zij waterdicht en isolerend waardoor u kosten op uw energie kunt besparen als u kiest voor het laten leggen van een nieuw dak door ons. Kies voor een modern, kwalitatief en geïsoleerd dan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.