Nieuws

Eetkamerstoelen, landelijk veel keus

woensdag, 18-2-2015  

In veel woningen zijn de eetkamer en de keuken de meest geliefde en gezelligste plekken van het huis. Ze vormen het warme hart van het huis. En alhoewel dat misschien gek klinkt, geldt dat in het bijzonder voor de eettafel. Want of je nu alleen, met zijn tweeën of met een groot gezelschap aan tafel zit, het is dè plek waar alles en iedereen samenkomt. Het is de plek om te genieten van het Kerstdiner, het Paasontbijt, of een luie zondagochtend, met een kop koffie en de krant. Maar ook op doordeweekse dagen zit je natuurlijk lekker aan tafel: eten moet je immers iedere dag en veel mensen doen dat gelukkig nog steeds aan een tafel. Als het even kan staan er om die tafel heen natuurlijk comfortabele eetkamerstoelen: landelijk, klassiek of juist modern en strak, ze zijn er in allerlei soorten. In dit artikel geven uw advies over het kopen van eetkamerstoelen. Landelijk zijn er namelijk nogal veel aanbieders, waaronder allerlei grote ketens in diverse prijsklassen, waar u vaak veel te weinig waar voor uw geld krijgt. Er zijn wel kleine, gespecialiseerde meubelzaken met kwalitatief goede eetkamerstoelen; landelijk zijn dat er alleen erg weinig. Die kleine winkels hebben daarnaast naar verhouding natuurlijk hogere kosten, omdat ze hun huur moeten betalen en niet in de gelegenheid zijn om groot in te kopen; daarom zijn hun prijzen naar verhouding soms vrij hoog. Vaak bent u daarom het best af als u uw eetkamerstoelen via internet bestelt, dat is in veel gevallen veel voordeliger dan wanneer u uw stoelen bij een meubelzaak of meubelketen koopt.

Eetkamerstoelen: landelijk, klassiek of juist strak en modern

Als u op zoek gaat naar nieuwe eetkamerstolen, zult u behalve op de prijs en de kwaliteit natuurlijk op de stijl letten. Er zijn allerlei soorten eetkamerstoelen: landelijk, bijvoorbeeld met witgeschilderd hout en zittingen van riet, of juist riant en comfortabel, met gecapitonneerd leer en armleuningen. Als qua eetkamerstoelen ‘landelijk’ als sfeer u het meest aanspreekt, zorgt u natuurlijk ook dat de rest van uw inrichting daar goed bij past: op een mooi groot dressoir, whitewashed of van een mooie lichte houtsoort, kunt u een fruitschaal en wat kandelaars neerzetten; iets als een stel antieke gemberpotten staat vaak ook heel mooi bij landelijke eetkamerstoelen. Een mooie grote houten tafel en servies als Boerenbond, een mooi katoenen tafellaken en vrolijk boeket van wilde bloemen maken het helemaal af. Als u de voorkeur geeft aan een interieur met een iets klassiekere uitstraling, kunt u kiezen voor een wat zwaarder en luxer type eetkamerstoelen. Via http://www.mijneigenstijl.eu/eetkamerstoelen-landelijk/ vindt u veel van dit soort stoelen. Deze stoelen hebben prachtige Franse namen als ‘Minerve’ en ‘Saint Floret’ en ‘Grasse’ en zijn uitgevoerd in luxe stoffen en mooi hout. Het zijn mooie en elegante stoelen, die zeer goed tot hun recht zullen komen in oude stadsvilla’s of jaren dertig woningen. De wat bredere stoelen van Mijn Eigen Stijl, met diepe zitting, knoopjes en armleuningen, zouden zeker niet misstaan in iets als een privébibliotheek of de wachtkamer van een prestigieus advocatenkantoor. Als u eenmaal heeft besloten wat voor stijl stoelen u graag zou willen hebben, moet u bij de aanschaf met de volgende zaken rekening houden:

  • De hoogte van uw eettafel, in verband met armleuningen die al dan niet onder de tafel moeten passen.
  • De breedte van de stoelen en de lengte van uw tafel. Hoeveel stoelen moeten er om de tafel kunnen passen? U wilt natuurlijk niet dat er bij twee stoelen aan een kant te veel ruimte overblijft, maar dat de stoelen te breed zijn om er drie aan een kant te zetten.
  • De kans op vlekken. Als u kleine kinderen heeft zullen die misschien vaak morsen als ze aan tafel zitten. Het is verstandig om dan voor een soort stoffering te kiezen die makkelijk schoon te maken is.

Het is handig om goed over deze dingen na te denken als u stoelen kiest.

Worden uw eetkamerstoelen landelijk bezorgd?

Het zou natuurlijk zonde zijn als uw eetkamerstoelen, landelijk of klassiek of strak of welke stijl u uiteindelijk ook gekozen heeft, significant duurder worden, omdat u in een bepaald deel van Nederland woont. Het is daarom aan te raden om goed de kleine lettertjes te lezen, zodat u zeker weet dat uw eetkamerstoelen landelijk en niet alleen in bepaalde provincies of steden worden bezorgd. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de stoelen bij de winkel of de leverancier op te halen; zorgt u dan echter wel dat u genoeg laadruimte heeft voor het vervoer van uw eetkamerstoelen. Landelijk zijn er verschillende aanbieders in eetkamerstoelen, maar houdt u in gedachten dat die allemaal een hogere prijs rekenen, omdat u uw stoelen niet rechtstreeks van de leverancier krijgt. Als u uw meubels via een webwinkel als Mijn Eigen Stijl koopt, betaalt u er minder voor, omdat u niet meebetaalt aan bedrijfskosten zoals bijvoorbeeld de huur van een winkelpand. Op de website http://www.mijneigenstijl.eu/eetkamerstoelen-landelijk/ vindt u allerlei soorten eetkamerstoelen: landelijk, modern, klassiek of eenvoudigweg zeer comfortabel. Het grote voordeel van deze internetwinkel is, naast de gunstige prijs-kwaliteitverhouding, dat u helemaal zelf kunt bepalen hoe uw eetkamerstoelen eruit komen te zien. Wel of geen knoopjes, het type bekleding, de kleur – u mag zelf kiezen wat u mooi vindt. De meubels worden geproduceerd in eersteklas meubelfabrieken in Europa. Als ze klaar zijn worden ze direct naar u verzonden, zonder tussenkomst van andere partijen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.