Dieren en Toebehoren

Dora’s hondentraining in Amsterdam

woensdag, 19-12-2018  

In een opwelling en na aandringen van de kinderen hadden wij een puppy gekocht. Het plan was om de puppy in kwestie te bekijken en daarna te overleggen. Achteraf was dat niet het perfecte plan. Niet alleen had ik de grote puppyogen, die mij aanstaarde “Neem me mee!”. Ik had nog eens 2 kinderen die mij met grote ogen aankeken “Neem hem mee!”. Ze keken niet alleen maar smeekten ook. Met als gevolg een kleine golden retriever genaamd Dora op mijn bank met een kapot gebeten kussen. Mijn mooie en veel te dure kussen. En ja onze nieuwe familiehond heet Dora. We hadden zelf de naam Beer voor hem. Maar mijn lieve tweejarige peuterpuber bleef de hond Dora noemen. Met het resultaat dat het dier luistert naar Dora en niet naar Beer. Omdat we het leven van zoveel mogelijk kussens willen behouden, zijn we met een hondentraining in Amsterdam begonnen. Na een kort onderzoek in soorten hondentrainingen en hondenscholen in Amsterdam kwamen we uit bij YouDog https://youdog.nl/hondentraining-amsterdam/ . YouDog geeft hondentrainingen in Amsterdam met de gedachte dat belonen beter werkt dan straffen. Deze gedachte beviel ons in tegenstelling tot andere hondentrainingen in Amsterdam dat wij voor YouDog hebben gekozen.

Hondentraining in Amsterdam voor puppy’s

Vat me niet verkeerd op als ik zeg dat het opvoeden van een puppy niet veel verschilt van een kind. Net als bij een kind is het bij een hond belangrijk dat de basis in orde is zodat ze in toekomst gewenst gedrag laten zien. Een kind is natuurlijk wel anders dan een hond. Ten eerste heeft een hond al een andere lichaamstaal. De hondentraining in Amsterdam heeft ons de lichaamstaal van onze Dora beter doen begrijpen. We hebben de hondentraining in Amsterdam gevolgd voor puppy’s. Deze hondentraining in Amsterdam hebben wij gevolgd in een klasje met nog meer andere puppy’s. Door de hondentraining in Amsterdam te volgen in een klasje werd Dora socialer. Het socialiseren van de hond komt ook in de hondentraining in Amsterdam aan bod. Dat vond ik erg fijn. Ik zou niet willen dat Dora andere honden in de toekomst aanvalt vanuit angst of dominantie. In de hondentraining in Amsterdam werd er aandacht gegeven op het aan de lijn lopen. Met 2 kleine kinderen, die later hun hond Dora willen uitlaten is dit voor ons een aandachtspunt. De jongste van 2 wil de lijn al graag vasthouden. Nu is Dora nog te wild en zal ze haar over de straat meesleuren. In de hondentraining in Amsterdam hebben wij daar handige tips voor gekregen. Wat nog meer aan bod kwam in de hondentraining in Amsterdam was:

  • Socialisering
  • Het lopen aan de lijn
  • Opvolgen van commando’s
  • Hondentaal leren begrijpen
  • Probleemgedrag bij puppy’s herkennen

Terug naar mijn mooie veel te dure kussens. Door de hondentraining in Amsterdam zie ik nu in dat als zo’n situatie zich voordoet, Dora die dag te weinig beweging heeft gehad. We laten haar een extra ronde uit. Een extra ronde lukt door het werk niet altijd. Als dat niet lukt, lopen we een langer rondje zodat ze haar energie kwijt kan.

Een aanrader!

Heb je net als ik kinderen die graag een hond willen en heb je ook geen ‘nee’ kunnen zeggen tegen die grote puppyogen? Dan raad ik je de hondentraining in Amsterdam van YouDog aan. Zij hebben mij de hondenwereld van Dora doen begrijpen. Het is niet alleen een leerzame cursus. Het is ook nog eens gezellig. Ik zag het als een gezellig uitje tussen Dora en mij. En ik vond het super leuk om te volgen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.