Nieuws

Een rijksmonument kopen, kan dat zomaar?

zaterdag, 15-4-2017  

Een rijksmonument kopen heeft nog heel wat voeten in de aarde. Toch is het een geweldig idee. Weliswaar kan het nog een behoorlijke investering zijn, het gaat immers vaak om oude gebouwen zoals grote herenhuizen, toch wordt u tegelijkertijd door de rijksoverheid beschermd. Loont het om een rijksmonument te kopen? Dat is afhankelijk van het geld dat u hier voor over hebt. Soms wordt er door de overheid van u verwacht dat u veranderingen doorvoert zoals verbouwingen. Hebt u daar niet de liquide middelen voor, dan raden wij het rijksmonument kopen af. Om de bemiddelingen in goede banen te leiden kan het geen kwaad om het rijksmonument kopen gedeeltelijk uit te besteden aan een makelaarskantoor dat hier dagelijks mee te maken heeft. Wij zijn een dergelijk makelaarskantoor dus mocht u nieuwsgierig zijn, dan raden we het u van harte aan om even op onze website te kijken: hofstaetemakelaardij.nl. Niet alleen kunnen we u helpen als aankoopmakelaar, u kunt tevens bij ons een rijksmonument kopen! Klinkt u dat als muziek in de oren en bent u benieuwd naar ons huidige aanbod? Haast u dan naar de website en breng direct uw bod uit. Wellicht valt hier over te praten en nodigen we u eventueel samen met uw makelaar binnenkort uit bij ons op het kantoor in Zaltbommel.

We helpen u bij het rijksmonument kopen

U begrijpt uiteraard dat wij voornamelijk monumenten verkopen in de wijde omtrek van Zaltbommel. Maar dat betekent niet dat we u niet kunnen helpen als u een rijksmonument kopen wilt in een stad als Den Haag of Amsterdam. Ook dan helpen we u graag.

  • Dus zowel voor de koop via onze website,
  • de bemiddeling met een ander kantoor,
  • de verkoop van uw rijksmonument via ons kantoor,
  • of voor het maken van een taxatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Een taxatie maken is verstandig als u bijvoorbeeld uw eigen monumentale gebouw hebt laten verbouwen. U wilt uiteraard direct weten of uw huis in waarde is gestegen en welke verkoopprijs u nu mag aanvragen. Zoals we in de vorige alinea al vertelden zitten er aan het rijksmonument kopen nog een aantal kanttekeningen. Soms moet u namelijk van de overheid het pand verbouwen en dan hebt u een bouwvergunning nodig. Ook als dit niet hoeft maar u wel het huis wilt renoveren of restaureren dan is er te allen tijde een vergunning nodig. Om u daarom te helpen bij deze bouwaanvraag kunt u wederom op onze expertise rekenen. We helpen u graag met het opstellen van de aanvraag zodat u zeker weet dat het door de overheidsinstellingen zal worden gehonoreerd.

Hebt u nog vragen? Stuur dan een e-mail of bel ons even op

Wij zijn een transparant bedrijf en hebben daarom communicatie hoog in het vaandel staan. Als u daarom nog vragen hebt over het rijksmonument kopen, het restaureren, taxeren of het opstellen van een aanvraag dan kunt u direct contact met ons opnemen. Uiteraard bent u op afspraak van harte welkom in Zaltbommel. Ligt dit iets te ver? Bel of stuur dan een e-mail. U kunt ons aanbod via de site volgen maar dit kan tevens via Funda en sociale media zoals Twitter en Facebook. Grijp deze kans met beide handen want een rijksmonument kopen zal u geen windeieren leggen. We helpen u graag bij het maken van de keuze en kunnen naast bemiddelen en taxeren u tevens financieel adviseren. Natuurlijk kunt u dit ook zonder makelaar doen, maar dit raden we eigenlijk in alle gevallen met klem af. Schroom dus niet langer maar klim in de pen. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.