Woning en Tuin

Energie leveranciers vergelijken om te besparen

vrijdag, 6-4-2018  

Energieleverancier vergelijken? Vergelijk gratis en bespaar!

Wil je besparen? Dan is energie leveranciers vergelijken een logische stap om te zetten. Veel mensen kijken voor het realiseren van besparingen vooral naar hun dagelijkse boodschappen. Dit lijkt een logische stap, maar in feite bespaar je hier vaak maar een heel klein beetje mee. Bovendien kost het je veel tijd om uit te zoeken welke winkel wat in de aanbieding heeft en dan moet je daar ook nog eens naar toe gaan. Energie leveranciers vergelijken is dan effectiever, hier hoef je maar eenmaal per jaar of twee jaar aandacht aan te besteden en het effect daarvan merk je dan iedere maand weer, doordat je energierekening gewoon lager is. Wil je nog meer besparen? Dan kun je ook nog ervoor zorgen dat jouw verbruik lager wordt, door bijvoorbeeld de verwarming ietsje lager te zetten en de lampen niet onnodig te laten branden. Als je dat doet, ben je goed bezig voor het milieu en voor je eigen portemonnee. Je verbruik verlagen en energie leveranciers vergelijken is dus een uitstekende manier om je energierekening te verlagen en zo flink wat vaste lasten te besparen. Daar heb je iedere maand weer profijt van!

Rekenen voor energie leveranciers vergelijken

Nu is het natuurlijk wel zo dat zelf energie leveranciers vergelijken nog niet zo heel erg gemakkelijk is. Er zijn immers heel veel verschillende aanbieders momenteel in Nederland. En dat zou nog niet zo’n heel groot probleem zijn, ware het niet dat je met verschillende tarieven moet rekenen. Het is immers zo dat je rekening, naast belasting, bestaat uit vier verschillende onderdelen, te weten:

  • verbruikstarief voor stroom
  • verbruikstarief voor gas
  • vastrecht voor stroom
  • vastrecht voor gas

Doordat al deze vier tarieven van elkaar kunnen verschillen en twee daarvan afhankelijk zijn van hoeveel jij verbruikt, vergt het dus best wat rekenwerk als jij zelf energie leveranciers vergelijken wilt om zo te achterhalen welke aanbieder voor jou het voordeligst is. Je moet dan van iedere aanbieder de verbruikstarieven opzoeken en deze vermenigvuldigen met jouw verbruik en dan de vastrechtkosten er nog weer bij optellen. Het is dus niet een kwestie van snel even opzoeken wie het laagste tarief heeft en dat is dan ook de reden dat veel mensen niet aan de slag gaan met energie leveranciers vergelijken, zij vinden dat dit teveel werk is en blijven daarom zitten waar ze zitten. Dat is zonde, want zo betaal je waarschijnlijk toch veel meer dan nodig is.

Vergelijk met Slim Met Energie

Wil jij nu op een eenvoudige manier energie leveranciers vergelijken met elkaar? Dan kun je dit bijvoorbeeld heel goed doen via de vergelijkingssite van Slim Met Energie. Hun website doet dan al het rekenwerk voor jou, nadat jij een paar gegevens ingevoerd hebt. Zo moet je even aangeven waar je woont, wat jouw jaarverbruik is en of jouw stroommeter enkel of dubbel is. Aan de hand daarvan wordt dan berekend hoe hoog jouw jaarlijkse kosten bij iedere aanbieder zouden zijn. Je kunt bij hen bovendien ook specifieke energie leveranciers vergelijken met elkaar, bijvoorbeeld aanbieders die groen stroom en groen gas leveren. Als jouw voorkeur daar naar uitgaat, dan kun je op deze manier dus heel gericht een vergelijking laten maken. Blijkt dat jij kunt besparen? Dan kun je via deze site ook meteen je overstap regelen, je hoeft alleen maar een paar gegevens in te vullen en zij regelen het overstappen verder helemaal voor jou. Zo heb je er zelf dus helemaal geen werk van! Wie energie leveranciers vergelijken wil, doet er dus goed aan om dit te doen via deze vergelijkingssite! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.