Nieuws

Goedkoopste energieleverancier om te besparen

donderdag, 27-7-2017  

Als je graag wat wilt besparen op jouw kostenposten, dan is het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier een uitstekende keus! Vaak is men geneigd om op eenmalige uitgaven te besparen, maar het is natuurlijk veel efficiënter om de vaste lasten terug te dringen. Een van de zaken waar je het snelst iets aan kunt veranderen en waar je zeker het resultaat van zult merken, is het verlagen van je energierekening. Dit kun je natuurlijk op meer dan één manier bewerkstelligen, je kunt meer doen dan enkel de goedkoopste energieleverancier uitkiezen, je kunt ook jouw energieverbruik terug gaan dringen. Vaak kan dit al op een vrij eenvoudige manier, bijvoorbeeld door de verwarming een halve graad lager te zetten. In comfort merken we hier eigenlijk niets van, maar in je jaarrekening zul je dit zeker wel merken. Ook wat beter letten op waar het licht brandt en welke apparaten onnodig aanstaan kan een gunstig effect hebben op je rekening. Maar ook het overstappen naar de voor jou goedkoopste energieleverancier is een goed idee, hier zul je ook zeker een flinke besparing mee kunnen realiseren. We betalen meestal namelijk veel meer dan nodig is en dat is natuurlijk zonde, dan kun jij je geld beter aan iets leukers uitgeven!

Goedkoopste energieleverancier zoeken

Hoe vind je nu de goedkoopste energieleverancier? Dit is nog best wel lastig als je het helemaal zelf moet doen. Je moet dan namelijk:

  • de websites van alle leveranciers opzoeken
  • de tarieven vinden op de pagina’s
  • alle energietarieven op een rijtje zetten
  • uitrekenen wat welk tarief voor jou betekent

In de eerste plaats is het zo dat er vaak veel meer bedrijven op dit gebied zijn dan jij zo weet. Dat is aan een kant natuurlijk mooi, omdat dit jouw kansen op besparen vergroot, maar het maakt het vergelijken ook een stuk lastiger. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er niet één goedkoopste energieleverancier voor iedereen is. Als jij de jaarafrekening bekijkt, zul je namelijk zien dat deze uit verschillende onderdelen bestaat, zoals het vastrecht en de kosten voor verbruik. Nu is het zo dat niet alleen de verbruikstarieven kunnen verschillen per energiemaatschappij, ook het vastrecht kan sterk verschillen. Wil je ze goed met elkaar vergelijken, dan zul je dus aan het rekenen moeten gaan met jouw jaarverbruik en alle tarieven. Anders kun je nooit ontdekken wie van al deze bedrijven nu voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

Eenvoudig vergelijken en overstappen

Gelukkig is er ook een eenvoudigere manier om dit allemaal uit te zoeken en dat is door gebruik te maken van de uitstekende vergelijkingssite http://www.goedkoopsteenergie.com/. Zij kunnen in heel korte tijd voor jou uitrekenen wie in jouw specifieke situatie de goedkoopste energieleverancier is. Hoe doen zij dit nu? Zij hebben hier uiteraard wel een paar gegevens van jou bij nodig, namelijk je postcode, je verbruik en jouw soort stroommeter (enkel of dubbel). Vul jij dit in, dan kan de website aan het rekenen gaan en jou precies laten zien wie de goedkoopste energieleverancier is gebaseerd op het jaarverbruik dat jij hebt. Kies jij het liefst voor duurzaam, dan kun je dit bij hen nog aangeven, om hier de resultaten op te filteren. Wil jij bijvoorbeeld enkel groene stroom uit Nederland en gas dat CO2 gecompenseerd is? Dan kun je dit gewoon aanvinken en krijg je alleen leveranciers te zien die dit bieden. Vergelijken gaat zo heel eenvoudig en overstappen ook. GoedkoopsteEnergie.com heeft namelijk een uitstekende overstapservice, waarbij zij oude contracten opzeggen en nieuwe afsluiten. Daar heb je dan zelf helemaal geen omkijken meer naar. Wil jij overstappen naar de goedkoopste energieleverancier, dan is deze site dus dé manier om dat te doen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.