Nieuws

Haarden en kachels van haardencentrum Hoevelaken

zaterdag, 6-6-2015  

Welkom bij haardencentrum Hoevelaken waar u op het juiste adres bent als u zoekt naar kwalitatieve haarden en kachels. We hebben open en gesloten haarden en kachels in ons assortiment waar u naar gelieve uit kunt kiezen. Ook heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit haarden op hout of gas. De meeste mensen hebben wel een specifieke voorkeur als het hier om gaat, en daar houden wij rekening mee door het bieden van een zeer ruim aanbod. Globaal kunnen wij een aantal haarden en kachels onderscheiden, te weten de hout- en gasgestookte haarden en kachels, de zogenaamde inbouwhaarden, de houtkachels en de gaskachels. Een haard of kachel zorgt voor een leuke sfeer. Veel mensen die gaan verhuizen en eerder geen haard hadden, vinden het wel erg leuk om er eentje aan te schaffen. Nederland is in de winter best wel koud, en dan is samen voor de haard zitten met een lekkere kop warme chocolademelk best wel heel erg gezellig. Daarom gaan veel mensen op zoek naar de juiste haarden en kachels die passen bij het huis waar ze wonen. De openhaarden waar u uit kunt kiezen zijn echte sfeermakers en staan ook als zodanig bekend. Het stoken van vuur in een open haard geeft toch dat oergevoel waar veel mensen blij van worden. De haarden en kachels waar u uit kunt kiezen die zijn ingebouwd, worden automatisch gestookt. U hoeft dus niet zelf een vuur te maken. Praktisch gezien heeft dat vele voordelen, maar het is wel minder gezellig, vinden veel mensen. Bent u op zoek naar een specifiek product, kijk dan naar de categorieën en specificeer uw zoekopdracht onder:

  • openhaarden
  • gashaarden
  • houten haarden
  • kachels
  • schouwen

Haarden en kachels functies

De open haard dient in de eerste plaats als ruimteverwarming, maar een haard kan ook worden gebruikt om voedsel te koken of water op te warmen. Als we dit voorbeeld geven moeten we ons er wel van bewust zijn dat dit heden ten dagen niet meer gebeurt en dat een dergelijke functie toch wel van het rijtje functionaliteiten geschrapt mag worden. Een haard dienst tegenwoordig eerder een stilistisch doel, en weinig anders. Wanneer u op zoek bent naar een haard of een kachel, dan heeft u vast interesse in waar haarden en kachels eigenlijk vandaan komen. Wat is de oorsprong van haarden en kachels? Sedert het tijdperk dat wordt omschreven als ‘het paleolithicum’ werd een open vuur als belangrijkste middel gezien om ruimten te verwarmen. Daar kwam bij dat er in deze tijden gevaren bestonden waaraan wij tegenwoordig niet meer worden blootgesteld. Deze gevaren waren natuurlijk de wilde dieren in het bos. Met vuur konden deze op afstand worden gehouden. Vanaf het moment dat men huizen en woningen begonnen te bouwen, werden haarden en kachels ook anders gebouwd. De stookplaats bestond uit stenen of een ijzeren vuurplaat. Omdat in deze tijden de huizen vaak helemaal of gedeeltelijk werden gebouwd met hout, ontstond er vaak brand. Dat werd veel minder met de komst van stenen en de keuze om huizen van steen te bouwen. Tegenwoordig zijn alle haarden en kachels zeer goed beschermd. Ze vormen geen gevaar. Door de jaren heen werden haarden en kachels steeds beter. Tegenwoordig kunt u de beste kwaliteit verwachten, maar daarvoor moet u wel de juiste aanbieder kiezen, die aanbieder zijn wij. Diverse haarden en kachels kunt u bij ons uitkiezen. Mocht u een specifieke wens hebben, neem dan gerust contact met ons op om deze wensen kenbaar te maken. Wij kunnen u vaak ruim tegemoet komen omdat wij een zeer uitgebreid assortiment hebben.

Verschillende modellen verkrijgbaar

Hout- of gasgestookte kachels zijn zuiniger en veiliger. Als u kiest voor een kachel, dan neemt dit zeker bepaalde voordelen met zich mee. Zo neemt de kachel weinig ruimte in. Een kachel op gas is zeer praktisch en makkelijk in gebruik. Natuurlijk zorgt een kachel met hout voor een zeer goede sfeer. U kunt deze modellen krijgen in diverse soorten. Bekijk daarom eens op uw gemak de mogelijkheden online. Het voordeel van onze webwinkel is dat u geniet van een zeer uitgebreid assortiment dat u op ieder moment van de dag kunt bekijken. U hoeft dus geen enkele rekening te houden met openingstijden of andere zaken. U kunt eenvoudig en snel de juiste keuze maken. Onze bezorging is altijd snel. Wij voorstaan een uitmuntende service. Dat is dan ook de reden dat vele tevreden klanten u voorgingen. welk model u kiest, heeft met een aantal dingen te maken. Deze factoren kunnen zeer ver uiteen liggen. Natuurlijk is er uw persoonlijke smaak. Houdt u van klassiek of modern? Daarnaast heeft u te maken met de ruimte die u heeft. Als u maar weinig ruimte heeft, dan is het wellicht niet zo handig om een grote haard in te bouwen, anderzijds kan het voor een hele mooie klassieke sfeer zorgen als de haard groot is ten opzichte van de ruimte. Het zijn allemaal afwegingen en keuzes die u zelf zult moeten maken. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, dan bieden wij u de mogelijkheid om ons assortiment met eigen ogen te komen bekijken in onze showroom. Veel mensen vinden het wel heel erg prettig om met eigen ogen te zien hoe een bepaalde haard of een bepaalde kachel tot zijn recht komt in een bepaalde ruimte. Dat maakt het soms net wat makkelijker om de juiste keuze te maken. Daarom nodigen wij u van harte uit in onze showroom om onze haarden en kachels te bekijken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.