Nieuws

Het gaslek in huis snel opgelost

zaterdag, 11-2-2017  

Enkele weken geleden zaten mijn vrouw en ik op de bank toen we ineens een gaslucht roken. Het was midden op de dag en ik vroeg mijn vrouw of zij per ongeluk het fornuis had aan laten staan. Zij antwoordde echter dat het fornuis sinds de avond daarvoor niet meer door haar gebruikt was en dat we de gaslucht in huis dan veel eerder opgemerkt hadden. Ook ikzelf had die dag het fornuis nog niet aangeraakt, dus we wisten bijna direct dat we met een gaslek in huis te maken hadden. We hebben hier beide weinig kennis van, maar een ding wisten we wel zeker: er moest snel actie ondernomen worden. En dat hebben we gedaan door de medewerkers van Gaslekcheck op te bellen. Er zijn toen meteen een aantal medewerkers onze kant opgestuurd om het gaslek in huis te constateren en te repareren en ze vertelden ons ook wat wij al direct konden doen.

  • Ramen en deuren openen
  • De hoofdkraan dichtdraaien
  • Geen vuur of elektriciteit gebruiken

Dat we geen vuur mochten gebruiken met een gaslucht in huis dat wist ik wel, maar dat zelfs het gebruiken van elektriciteit een gevaar kan vormen, daar hadden we geen idee van. Het was midden op de dag, dus de kans was klein dat we dit nodig hadden (in de vorm van licht bijvoorbeeld), maar toch is het wel erg handig om hiervan op de hoogte te zijn. Mijn vrouw had al enkele ramen opgezet, maar ging vervolgens ook de deuren open zetten en ik ben ondertussen de hoofdkraan van het gastoevoer gaan dichtdraaien. Op die manier kan er in ieder geval niet nog meer gas ontsnappen en zal door de geopende ramen en deuren de gaslucht in huis snel wegtrekken.

De gaslucht in huis zorgt voor gevaar

Een gaslucht in huis is nooit een positief iets en dus is het noodzakelijk dat je hier actie op onderneemt. Mijn vader waarschuwde mij er echter altijd al voor om nooit actie te ondernemen in een gevaarlijke situatie waarvan jij helemaal geen verstand hebt. Dit kan het vaak een stuk erger maken en dat is nu net niet wat je wilt. Ik heb dan ook keurig de instructies van de medewerkers van Gaslekcheck gevolgd en heb zelf verder geen dingen gedaan. Dat een gaslek in huis zo snel mogelijk opgelost moest worden, dat wisten we natuurlijk wel. We waren dan ook maar wat blij dat de medewerkers van Gaslekcheck vrijwel meteen bij ons voor de deur stonden met de juiste apparatuur. Zij zijn direct voor ons aan de slag gegaan om het gaslek in huis te dichten, zodat wij weer veilig in huis kunnen koken en elektriciteit gebruiken. Alles werd voor ons gedaan. Ze hebben zelfs uitvoerige testen gedaan om er zeker van te zijn dat de gaslucht in huis ook echt weg was. En dat voor de lage prijs van maar € 79. Ik had toch echt gedacht dat dat een stuk meer zou zijn!

Een gaslek in huis snel laten oplossen

Dat je een gaslek in huis niet erger moet laten worden, dat weten we natuurlijk allemaal. Aardgas is zo licht ontvlambaar dat de kans zeer groot is dat je huis in vlammen opgaat. Daarnaast wijst een gaslucht in huis er ook op dat de zuurstof een stuk minder is. Wanneer de gaslek in huis zeer ernstig is, kan dit betekenen dat er verstikkingsgevaar ontstaat. Als je een gaslucht in huis ontdekt, is het dus noodzakelijk om hier snel actie op te ondernemen. Wij raden het bedrijf Gaslekcheck.nl dan aan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.