Nieuws

Kunstgras

dinsdag, 24-3-2015  

Als je een tuin bij je woning hebt, is het heerlijk wanneer het mooi weer is. Dan kun je lekker voetballen in de tuin, een zwembad neerzetten en heerlijk in het zonnetje liggen. Een eigen tuin met een grasveld maakt het mogelijk om hele dagen buiten te zijn zonder je te vervelen. Een van de nadelen van een grasveld is echter dat het snel droog wordt in de zomer, waardoor het gras doodgaat. Geel dor gras is een stuk minder mooi en het is ook steeds minder fijn om er op te voetballen en zonnen. Als je blijft lopen en spelen op een verdroogd grasveld komen er bovendien kale plekken op, met het risico dat het gras later ook niet weer terug groeit. Daarnaast kan overmatig lopen en rennen ervoor zorgen dat het grasveld kale plekken krijgt, die erg modderig kunnen worden wanneer het regent. Een van de manieren om dit te voorkomen, is door het aanleggen van een grasveld van kunstgras. Kunstgras is een zeer veelzijdig product. Waar je het eerst aan denkt, is dat het een vervanging is voor gras en dat het daarom ook alleen wordt gebruikt op plekken waar anders gras zou groeien. Niets is echter minder waar. Je kunt kunstgras gebruiken voor heel veel verschillende doeleinden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op sportvelden en in speeltuinen, omdat het zacht is en bovendien duurzaam. Sommige voetbal-, hockey- of korfbalclubs spelen op een veld van kunstgras, omdat het duurzaam is en geen kale plekken krijgt. Ook in de tuin kun je het laten plaatsen, zodat je de hele zomer kunt genieten van een mooi gazon. Kunstgras laat een gazon er altijd mooi en fris uitzien en het heeft geen aandacht nodig. Je hoeft het geen water te geven, zoals bij een echt grasveld, en je kunt dus rustig op vakantie gaan en na drie weken terugkomen bij een groen gazon.

De voordelen van kunstgras

Als je het fijn vindt om tijd door te brengen in de tuin, kan het een grote frustratie zijn dat het grasveld nooit mooi is. In de winter gebruik je de tuin niet, terwijl het gras in het voorjaar al snel verdort en het veld veel onderhoud nodig heeft. Je moet het vaak maaien en als je kinderen er op voetballen gaat het gazon er snel minder mooi uitzien. Wanneer het erg droog is in de zomer wordt het gras geel en droogt het hele gazon uit, waardoor je er eigenlijk geen plezier meer van hebt. Je kunt je gazon echter vervangen door kunstgras, waardoor het er altijd mooi uit blijft zien en de kinderen er naar hartenlust op kunnen spelen. Veel sportteams die op gras sporten, maken de keuze om over te stappen op een veld van kunstgras. Vooral bij sporten waarbij zich een doel aan de rand van het veld bevindt, wordt het grasveld snel kaal op de plek voor het doel en ontstaan modderpoelen of droge vlaktes. Dit maakt het sporten minder fijn en kan zelfs voor ongelukken zorgen. Kunstgras is in zulke gevallen een goede oplossing, omdat er geen kale plekken komen op de plaatsen waar het veld vaak wordt gebruikt. Het materiaal is duurzaam en slijt nauwelijks, waardoor het een uitstekend materiaal is om op te sporten. Maar het wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, waar het ook heel geschikt voor is. Het kan worden gebruikt in de tuin, op het balkon of op het dakterras om een gazon te creëren. Ook kan het onder speeltoestellen worden geplaatst, zodat kinderen veilig kunnen spelen. Daarnaast kan kunstgras goed worden gebruikt voor landscaping, waarbij een omgeving mooier en fijner gemaakt wordt.

Verschillende toepassingen

Of je nu een gazon wilt maken op het dakterras, een speeltuin veiliger wilt maken of een sportveld wilt aanleggen, kunstgras is een uitstekend materiaal om te gebruiken. Op www.vario-kunstgras.nl vind je meer informatie over kunstgras en de verschillende toepassingen. Vario is een bedrijf dat met veel passie de wereld een stukje groener maakt met duurzaam kunstgras. Je kunt bij het bedrijf terecht voor verschillende toepassingen van kunstgras:

  • Garden: kunstgras in de tuin of op het balkon of dakterras
  • Play: bedekking voor speelheuvels, gebruik als valondergronden of spelelementen
  • Sport: voetbalvelden, multisportvelden en pannaveldjes
  • Landscaping: openbare ruimtes en leefomgeving

Als je bijvoorbeeld een dakterras hebt, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de buurt en graag zit, kun je hier kunstgras op plaatsen om de grond op een gazon te laten lijken. Hiermee creëer je een soort tuin op het dak, waar je ook lekker op je handdoekje in de zon kunt liggen. Ook op balkons is dit mogelijk. Daarnaast is kunstgras een populair product om te plaatsen onder speeltoestellen voor kinderen, omdat het de val breekt en daarom veiliger is dan bijvoorbeeld tegels. Om dezelfde reden is het ook een geschikte ondergrond voor verschillende sporten. Niet alleen is het een duurzame ondergrond: het breekt ook de val van de sporters wanneer er iemand onderuit gaat. Daarnaast kan kunstgras worden gebruikt om openbare ruimtes er mooier uit te laten zien en bovendien onderhoudsvrij te maken. De plantsoendienst hoeft er niet aan te pas te komen, maar het ziet er wel altijd netjes uit. Als je meer informatie wilt over de voordelen van kunstgras en de verschillende toepassingen ervan, kun je kijken op www.vario-kunstgras.nl. Hier vind je uitgebreide informatie en ook vind je hier mogelijkheden om contact op te nemen wanneer je geïnteresseerd bent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.