Nieuws

Laminaatverwarming

vrijdag, 20-3-2015  

In de winter kan het flink koud worden, ook in huis. Grote ruimtes zijn moeilijk te verwarmen en als je de verwarming aanzet, duurt het even voor het weer behaaglijk is. Dit is vervelend wanneer je ’s ochtends uit je bed komt: de vloer is koud aan je voeten. Ook als je de hele dag aan het werk bent geweest, kom je soms thuis in een koud huis. Warmte zorgt ervoor dat je je beter en behaaglijker voelt. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat je altijd thuis kunt komen in een warm huis. Je kunt op verschillende manieren je woning verwarmen, en er zijn manieren om ervoor te zorgen dat het niet zo koud is als je in de ochtend uit je bed komt. Je kunt bijvoorbeeld een thermostaat aanschaffen die je kunt instellen op een bepaalde tijd. Op het gewenste tijdstip gaat de verwarming aan en dan is de ruimte verwarmd wanneer je uit je bed komt of thuis komt. Het nadeel hiervan is echter dat het alsnog koud is, wanneer je eerder opstaat of thuiskomt dan gepland. Bovendien is het lastig als je een dag vrij bent, omdat de verwarming dan overdag niet aan gaat. Een oplossing die wel goed werkt is laminaatverwarming. Dit is een speciale soort verwarming, die wordt aangebracht onder het laminaat zodat de vloer wordt opgewarmd. Het is mogelijk om laminaatverwarming aan te brengen onder elke soort laminaat en in elke ruimte. Het maakt niet uit of je de vloer van de keuken, de woonkamer of de slaapkamer verwarmd wilt hebben: het is mogelijk om in elke ruimte van de woning laminaatverwarming aan te brengen. Laminaatverwarming zorgt ervoor dat de vloer wordt verwarmd en daarmee ook de rest van de ruimte, waardoor je een behaaglijke warme ruimte in stapt wanneer je in de ochtend uit je bed komt.

De voordelen van laminaatverwarming

Laminaatverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming, zoals met kachels en radiatoren. Laminaatverwarming verwarmt de vloer, waardoor de ruimte zich snel vult met warmte. Warmte stijgt namelijk op, en als de hele vloer warm wordt verdeelt de warmte zich gelijkmatig door de lucht. Hierdoor is een kamer in een mum van tijd verwarmd. Als je in de ochtend uit je bed komt en de verwarming aan zet, zul je direct merken dat de vloer warm wordt aan je voeten. Wanneer de ruimte wordt verwarmd met radiatoren zal het even duren voor je een verschil voelt en zal de vloer eerst koud blijven aan de voeten. Laminaatverwarming zorgt er echter voor dat je direct een warmer gevoel krijgt wanneer je op blote voeten naar de badkamer loopt. In woonboten is laminaatverwarming ook een zeer goede vervanging voor radiatoren en kachels. Omdat een woonboot in het koude water ligt, zal de vloer altijd koud aanvoelen in de winter. De kou komt van onderaf de boot in en zorgt ervoor dat de vloer blijft afkoelen, ook al is het binnen warm. Laminaatverwarming zorgt ervoor dat de kou van onderaf de vloer niet kan afkoelen en zorgt ervoor dat je ook in een woonboot lekker warme voeten hebt. Daarnaast is het ook een uitstekende manier van isoleren in een woonboot: je zorgt ervoor dat de kou niet door de vloer omhoog kan komen, waardoor de ruimte niet wordt afgekoeld. In woonboten is laminaatverwarming dus een uitstekende manier om het binnen behaaglijk warm te maken, maar ook in gewone woningen is het een goed alternatief voor radiatoren en kachels. De ruimte wordt gelijkmatiger en sneller verwarmd en het geeft een fijn gevoel aan de voeten. Laminaatverwarming is een goede manier om een fijnere plek van je woning te maken, als het vaak kil en koud is in de winter.

Verwarming laten aanleggen door Electric Comfort

Als je er over nadenkt om laminaatverwarming aan te gaan schaffen, kun je dit het beste laten installeren door een professionele monteur. Er zijn verschillende bedrijven die zich specialiseren in het aanleggen van laminaatverwarming, zodat je zeker weet dat het op de goede manier wordt geïnstalleerd. Laminaatverwarming zit namelijk niet simpel in elkaar, maar bestaat uit verschillende onderdelen. Eerst wordt er PE folie aangebracht, waardoor er geen vocht door het laminaat of parket omhoog kan trekken. Dit is in het bijzonder handig bij woonboten, waar door het verschil in temperatuur nogal eens condensvorming kan optreden. Met dit folie wordt ervoor gezorgd dat het parket of laminaat niet wordt beschadigd en je natuurlijk droge voeten houdt. Hierna worden er Depron isolatieplaten aangebracht, die zes millimeter dik zijn. Over de platen wordt infrared heating film geplaatst, wat wordt verbonden met de vloersensor van de thermostaat. Hier overheen wordt het laminaat geplaatst. Je zult er dus zelf niks van merken dat er laminaatverwarming onder de vloer zit, behalve in de vorm van de warmte die er wordt afgegeven. Electric Comfort is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het aanleggen van laminaatverwarming. Je kunt zelf beslissen waar de verwarming wordt aangelegd en de verschillende ruimtes kunnen afzonderlijk van elkaar worden verwarmd. Je kunt dus bijvoorbeeld in de woonkamer en de slaapkamer laminaatverwarming laten installeren, en deze apart van elkaar instellen. Als je overdag in de slaapkamer geen verwarming wilt, kun je deze dus uitzetten, terwijl die in de woonkamer wel aan staat. Op de website van Electric Comfort, www.electriccomfort.nl, wordt uitgelegd hoe de installatie van laminaatverwarming precies in zijn werk gaat. Ook vind je hier hoe je een offerte kunt aanvragen en contact kunt opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.