Nieuws

Lastige opgave: energie vergelijken

donderdag, 12-2-2015  

Keuzestress. Het is een van de problemen in veel huishouden de laatste tijd. In onze geliberaliseerde markt is het mogelijk om voor elk product te kiezen voor de beste verzekeraar. Denk daarbij aan de zorgverzekering, maar ook de energieleverancier. Het is lastig om de energie vergelijken van de vele tientallen aanbieders in Nederland. Sinds 2004 is de Nederlandse energiemarkt volledig geliberaliseerd en kunt u energie vergelijken van grote en kleine spelers van de markt. U kunt daarbij kiezen voor extra aandacht voor het milieu, speciale gadgets zoals energiemeters of tablets, of simpelweg voor de goedkoopste aanbieder. Voor het vinden van de goedkoopste aanbieder is het van belang om energie vergelijken van de verschillende bedrijven. Dit is echter een tijdrovende bezigheid en een groot werk waar niemand zin in heeft om het uit te zoeken. Om u te helpen bij uw keuze van energie vergelijken zijn veel websites als paddenstoelen uit de grond geschoten om hier een oplossing voor te bieden. Op deze websites voert u een aantal gegevens in over uw huidige woning, uw gezinssituatie en vaak ook uw huidige leverancier. Nadat u deze gegevens naar waarheid heeft ingevuld, gaat de zoekmachine voor u aan de slag. De prijzen van alle energieleveranciers zijn ingevoerd en al snel ziet u waar u het goedkoopst energie vandaan kan halen bij een leverancier. Helaas zitten hier nogal wat haken en ogen aan. Veel sites die energie vergelijken voor u zijn niet geheel betrouwbaar. Energieleveranciers, vooral de grote spelers met grote budgets voor marketing, zijn weer in de markt gesprongen van vergelijkingssites waar consumenten op vertrouwen. Door middel van een geheel nieuwe website op te zetten voor energie vergelijken, zijn deze sites op het eerste oog betrouwbaar. Maar vaak ziet hier een van de bedrijven achter die u misleiden door hun eigen bedrijf steevast als eerste en beste uit de zoekopdracht te laten komen. Ook worden veel sites betaald door de grote leveranciers om hun bedrijf boven aan het lijstje neer te zetten. In principe bieden de leveranciers tegen elkaar op en verdienen vergelijkingssites goud geld met energie vergelijken. Gelukkig is hier een tegenbeweging in ontstaan die uit er van uitgaat dat de consument niet belazerd wil worden. De website Energievergelijking.nl voorziet in deze behoefte. Steeds meer consumenten vinden de weg naar deze onafhankelijke speler. Maar hoe zorgt deze website ervoor wel betrouwbaar en onafhankelijk te zijn? Dat zal u hier haarfijn worden uitgelegd.

Energie vergelijken doe je op Energievergelijking.nl

Onafhankelijkheid en betrouwbaarheid zijn ver uit de belangrijkste uitgangspunten voor de website Energievergelijking.nl. De service die zij bieden is geheel gratis en vrijblijvend. Hier wordt niet met grote bedragen gesmeten van grote leveraars van energie om foute informatie te bieden. Het energie vergelijken op deze site doet wat het moet doen: de prijzen van energie op een rij zetten en de goedkoopste voor u uitzoeken. Wel houdt de website hier een klein bedrag aan over per nieuw afgesloten energiecontract van de consument, maar dit bedrag staat vast voor elke leverancier. Voor elk van de dertig leveranciers die Nederland rijk is om wel te verstaan. Voor deze energie vergelijken is dus geen enkele partij in het voordeel. Tenzij hun prijs dusdanig lager is dan de concurrenten. Energievergelijking.nl biedt u voor het hele traject van energie vergelijken service van begin tot eind:

  • u voert uw gegevens in zoals adres, straatnummer en aantal personen in het huishouden
  • u geeft aan over een enkele of een dubbele meter te beschikken
  • de huidige leverancier vinkt u aan
  • de verschillende mogelijkheden en prijsverschillen worden aangeboden
  • u kiest uw nieuwe leverancier
  • nl regelt geheel gratis uw overstap

Op deze manier kan u snel en zonder veel moeite uw energie vergelijken en gelijk overstappen. Uw besparing kan misschien wel honderden euro’s per jaar schelen. Dat geld kunt u hard gebruiken, zeker in deze zware economische tijd. Simpelweg door via een goede website uw energie vergelijken met andere aanbieders dan degene waar u nu voor hebt gekozen.

Veranderingen in de energiemarkt

Niet alleen het vrijgeven van de energiemarkt is recentelijk veranderd. Ook het gedrag van mensen thuis hoe ze met energie omgaan verandert mee. Steeds meer mensen worden ervan bewust dat het niet meer van deze tijd is om grote hoeveelheden energie te verbruiken. Zeker wanneer deze energie steeds meer geld kost. Binnen het huis kan makkelijk energie worden gespaard. Handige tips waarmee u aan de slag kan gaan is bijvoorbeeld de kamertemperatuur een graadje of twee te verlagen. Ook is het aan te bevelen om niet onnodig licht te laten branden in een ruimte waar u toch niet aanwezig bent. Zo kunt u veel geld besparen dan alleen energie vergelijken op energievergelijking.nl, maar ook uw leefgewoontes te vergelijken met mensen met een lager energieverbruik. Ook zijn er met de laatste technologische vooruitgangen veel verschillende apparaten die u helpen om uw energieverbruik omlaag te krijgen. Zo kunt u zien welke apparaten bijvoorbeeld veel verbruiken. Oude tv’s, wasmachines, vriezers en drogers verbruiken vaak veel energie. U kunt dit verbruik van energie vergelijken met nieuwe, zuinigere apparaten. Veel energieleveranciers springen op deze bewustwording bij consumenten in en geven cadeaus weg wanneer u overstapt naar hun als nieuwe leverancier. Deze cadeautjes zijn meestal kleine bedragen als u kijkt naar de besparing door energie vergelijken via een onafhankelijke website zoals energievergelijking.nl de bekendste is. Neem vooral eens een kijkje op hun website wat voor u de mogelijkheden zijn. Vindt u een goedkoop alternatief?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.