Woning en Tuin

Ons gemak met de kunststof kozijnen op maat

vrijdag, 21-12-2018  

We wisten dat we vlak voor ons pensioen nog aan het werk moesten met het huis. Je wilt niet met pensioen gaan, denken dat je een leuk zakcentje hebt en vervolgens aan de slag moeten met het huis, want dan is de reserve zo weg. Daarom besloten we toen we 60 werden aan de slag te gaan. We lieten het huis compleet in de verf zetten, hebben eindelijk de carport besteld die ons leven makkelijker moet maken en hebben de tuin eens flink onderhouden. Tijdens de werkzaamheden kwam de buurman langs, die het een verstandig plan vond en zelf ook al begonnen was voor zijn pensioen. Het eerste dat hij had laten doen, was het vervangen van alle kozijnen door kunststof kozijnen. Dat was niet iets waar wij aan gedacht hadden, zeker niet omdat we onze houten kozijnen zo mooi vonden. De buurman lachte en zei dat het er misschien wel leuker uitziet, maar dat de kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn en veel langer meegaan. Aangezien dat precies is waar we naar op zoek waren, hebben we direct gevraagd waar zijn kunststof kozijnen vandaan kwamen. Benitech was zijn antwoord en stuurde direct de link (voor de geïnteresseerden: benitech.nl).

Aan de slag met de kunststof kozijnen

We besloten eens contact op te nemen en te vragen of het een goede oplossing was voor ons. Ze kwamen direct langs, bekeken de kozijnen en stelden voor om de kozijnen op de begane grond dit jaar al te vervangen en de kozijnen boven – die er veel beter uitzagen – volgend jaar te doen om zo de kosten te spreiden. Een aanbetaling was niet nodig. Dat leek ons wel wat, zeker toen we nog meer voordelen hoorden:

  • Beter isolerend;
  • Lage prijs;
  • Inclusief montage.

Kijk, dan worden er dingen mogelijk, ook wanneer je zelf al op leeftijd begint te komen. We besloten om direct akkoord te geven zodat de jongens konden beginnen. In de tussentijd zijn we even bij onze kinderen gaan wonen, omdat we het idee hadden dat het een langer project zou zijn. Aan het einde van de dag kregen we te horen dat alles klaar was en dat we alweer in huis konden komen! Alle kunststof kozijnen waren geplaatst en het werk zat erop. En de kunststof kozijnen zaten er echt geweldig in. Strak afgewerkt en alles helemaal aan kant gemaakt. Dan ga je toch zeker niet meer zelf aan het werk op onze leeftijd?

Bevalt het beter dan hout?

Aanvankelijk moesten we nog erg aan de kunststof kozijnen wennen. Het is geen hout immers. We kwamen er al snel achter dat het vooral voordelen heeft dat het niet gemaakt is van hout. De kunststof kozijnen zijn namelijk veel makkelijker schoon te maken. Waar we eerder het idee hadden dat er veel kou via de ramen naar binnenkwam, weten we nu dat het al die tijd de kozijnen geweest zijn. We hebben namelijk hetzelfde soort glas, maar met de kunststof kozijnen merkten we direct al dat er veel minder koude lucht in huis kwam en dat is een groot voordeel. We zijn nu de laatste dingen aan het afronden, de nieuwe kozijnen zitten er nu ook boven in en dat betekent dat we het huis bijna zo ver hebben als we wilden. Zo hebben we een woning waar we gewoon kunnen blijven wonen en dat gemakkelijk te verkopen is wanneer we onverhoopt toch op zoek moeten naar iets kleiner. Op die manier wordt het leven een stuk makkelijker wanneer je eenmaal echt met pensioen gaat en je inkomen verdwijnt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.