Dieren en Toebehoren

Voliere

woensdag, 29-11-2017  

Wie vogeltjes als huisdieren wil houden, kan eigenlijk niet anders dan een voliere hiervoor gebruiken. Ze moeten immers wel hun eigen verblijf hebben, los laten is geen optie, want dan zullen de meesten gewoon ervan door gaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vroeger werden gevleugelde vriendjes eigenlijk altijd in een kleine vogelkooi binnenshuis gehouden, maar dat is niet bepaald ideaal. Voordeel is natuurlijk dat je ze altijd bij je in de buurt hebt, maar ze krijgen dan geen frisse lucht en bovendien hebben ze dan veel te weinig bewegingsvrijheid. Ze los door huis laten vliegen is ook geen goed idee, want er hoeft maar één deur of raam open te blijven staan en ze zijn gevlogen. Een voliere is dan een uitstekende oplossing. Hiermee kunnen ze gewoon buiten zijn en frisse lucht krijgen, zonder dat je ze kwijt kunt raken. Ook voor roofvogels en katten bijvoorbeeld hoef je dan niet bang te zijn, want die kunnen er zo niet bij komen. Kies je voor een ruimer exemplaar, dan kunnen ze bovendien vrijuit bewegen en hoeven ze zich niet te vervelen. Dat maakt een voliere tot de perfecte oplossing voor iedere vogelliefhebber!

Voliere verkrijgbaar in vele varianten

Ben jij op zoek naar een mooie voliere, dan kun je kiezen uit veel verschillende varianten. Dat begint al met de materialen waar ze van gemaakt zijn, maar ook de afmetingen en de vormen kunnen sterk verschillen. Het ligt er maar net aan hoeveel ruimte jij bij huis hebt wat voor jou de beste optie is. Denk daar dus eens voor jezelf over na, waar zou jij de voliere neer willen zetten en hoe groot kan deze dan zijn? Dan kun je aan de hand daarvan bepalen of jij een vierkant of rechthoekig model wilt hebben, dat je gewoon langs de muur van je woning kunt plaatsen, of dat je bijvoorbeeld liever kiest voor een rond of achthoekig model dat je midden in de tuin kunt plaatsen. Ook een vierkanten model kan natuurlijk in het midden van je achtertuin gezet worden, zodat je helemaal rondom kunt lopen. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft! Houd bij het formaat waar je voor kiest niet alleen rekening met de ruimte die je hebt, maar ook met het aantal vogels dat je er in wilt hebben. De voliere moet wel aan hen allemaal voldoende plaats bieden.

Eurokooi biedt hoogstaande producten

Niet alleen is het van belang dat je kiest voor een voliere die de juiste afmetingen heeft en een mooie vorm, ook is de kwaliteit van de gebruikte materialen natuurlijk belangrijk. Je wilt dat het vogelverblijf een lange levensduur heeft en hoe minder onderhoud je er aan hebt, hoe prettiger het natuurlijk is. Bij Eurokooi kun je voor dergelijke vogelkooien terecht. Zij gebruiken alleen maar de hoogste kwaliteit aluminium, waarbij je verschillende afwerkingsmogelijkheden hebt, namelijk:

  • neutraal, dus gewoon de aluminium kleur
  • geanodiseerd, wat een grijze kleurtint oplevert
  • poedercoating, waarbij uit diverse kleuren gekozen kan worden

Welke van deze opties je ook kiest, je kunt er altijd zeker van zijn dat de voliere van een hoge kwaliteit is en dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Een ander pluspunt van kiezen voor Eurokooi, is dat zij de kooien voor je op maat maken. Zo weet je zeker dat deze altijd de juiste afmetingen voor jou hebben en dat ze altijd goed geplaatst kunnen worden. Bovendien kun je bij hen ook terecht voor de inrichting van het vogelverblijf, zoals voor zitstokken en waterbakjes, maar ook voor voerplateaus en takken. Voor een goede voliere en mooie artikelen voor de inrichting ervan, ga je dus naar Eurokooi!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.