Nieuws

Wat kan een vriescel voor u betekenen?

maandag, 23-3-2015  

Een vriescel kan u helpen om uw producten langdurig en betrouwbaar bevroren te houden. Voor u kan het ook van belang zijn dat deze vriescel bijvoorbeeld zo weinig mogelijk stroom gebruikt. Wij bieden dan ook een vriezers aan die ecologisch verantwoord werken. Daarnaast spelen nog vele andere eigenschappen een rol. Hieronder vindt u een aantal eigenschappen die u zult moeten overwegen bij de aankoop van een vriescel:

  • Ten eerste een vrij simpele eigenschap van een eventuele aankoop van u, namelijk de grootte. Wij bieden ze namelijk aan in verschillende lengtes, breedtes en hoogtes. Zodoende zult u eerst zelf moeten beslissen waar u naar op zoek bent. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn om veel opslagruimte te hebben, maar dat verhoogt toch ook weer de energiekosten.
  • Het eerste punt hangt samen met de tweede eigenschap, welke als opslagcapaciteit wordt aangeduid. De opslagcapaciteit wordt vaak weergegeven in liters en houdt direct verband met de hoeveelheid producten die u zult kunnen opbergen. Wederom zult u dus zelf moeten bedenken wat past bij uw bedrijf, winkel of horecagelegenheid.
  • Een derde eigenschap van uw eventuele toekomstige vriescel is de transparantie van de deur. Sommige van deze apparaten beschikken namelijk over een transparante, ofwel doorzichtige, deur. Dit helpt u om uw producten tentoon te stellen, maar verhoogt wel de energiekosten. Als u er dus geen behoefte aan heeft om producten tentoon te stellen, dan is het wellicht verstandiger om een ondoorzichtige deur te nemen. Het hangt echter ook van uw eigen smaak af.
  • Ten vierde is het van belang om de kabellengte in gedachten te houden. Het is natuurlijk gemakkelijk om met een verlengsnoer te werken, maar dat brengt altijd veiligheidsrisico’s met zich mee. Houdt u zodoende ook de lengte van de kabel in uw achterhoofd bij het eventuele aanschaffen van een vriescel.
  • Ten slotte is het van belang om over de mogelijke temperaturen van de vriescel na te denken. Dit heet in het Engels ook wel de temperature range, en slaat op de mogelijke temperaturen waarop u de vriescel kunt instellen. Voor veel producten is een aantal graden onder nul genoeg, maar sommige specialiteiten vereisen temperaturen die veel lager zijn. Let u daarom op de temperaturen waarop u hem kunt instellen.

De rol die uw vriescel speelt

Het blijkt dat er een aantal dingen zijn waarover u zult moeten nadenken met betrekking tot een nieuwe vriescel. Ten eerste heeft u kunnen lezen dat het van belang is om te bepalen welke grootte vriescel u eigenlijk wilt hebben. Dit hangt direct samen met de opslagcapaciteit die u nodig denkt te hebben. Voor veel mensen is dat de meest doorslaggevende factor in de keuze voor een bepaald model. Naast de grootte van de vriescel en de opslagcapaciteit die daarmee gepaard gaat, is de transparantie van de deur een factor waarmee u rekening zult moeten houden. Ten vierde hebben we gezien dat de kabellengte nog een rol speelt en ten slotte bent u zich er van bewust geworden dat bepaalde modellen een bepaalde temperature range kunnen hebben. Een volgende keuze die u zult moeten maken is of u een mini- of een maximodel wilt. Dit hangt hoofdzakelijk af van het gebruik dat u in gedachten heeft voor uw vriescel. Bent u bijvoorbeeld een winkeleigenaar met relatief weinig behoefte aan vriesruimte, dan zou een minimodel u niet misstaan. Gebruikt u echter veel vriesruimte en is het ook belangrijk dat er altijd nog ruimte over is voor noodgevallen, dan zou een maximodel een slimmere keuze kunnen zijn. Een volgende keuze is of u een vriescel wilt met een ingebouwde koelunit of zonder. Daar zal de volgende alinea aan gewijd worden.

Met of zonder koelunit?

Een vriescel kan bepaalde elementen ingebouwd hebben of deze extern aangesloten krijgen. Dit gaat bijvoorbeeld op voor een koelunit. Dit is de zogeheten “unit” die uw vriescel op een bepaalde – koude – temperatuur houdt. U zult zelf moeten beslissen wat u voorkeur heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u al een koelunit heeft staan of dat u een centrale koelunit voor meerdere apparaten heeft staan. Heeft u zoiets echter niet, dan is het natuurlijk veel logischer om een ingebouwde koelunit aan te schaffen. Dat scheelt u aan de ene kant de moeite die het kost om zelf iets aan te sluiten, maar zorgt daarnaast ook voor een duidelijker design. Met andere woorden, met een ingebouwde koelunit heeft u niet onnodig veel apparaten in uw ruimte staan. Een laatste keuze die u zult moeten maken is daarnaast of u zelf uw bestelde apparaat in elkaar wilt zetten of dat u een monteur van ons die klus wilt laten klaren. Mocht u in staat zijn om uw apparaat zelf in elkaar te zetten, dan is dat zeker een goede mogelijkheid. De pakketten bevatten duidelijke instructies, de materialen zijn duurzaam en alle onderdelen die u nodig zult hebben worden in een overzichtelijk pakket meegeleverd. Zodoende zijn de meeste mensen in staat om zelf het apparaat op te bouwen, maar niet iedereen kan of wil dit. Daarom bieden we ook professionele monteurs aan die voor u het apparaat in elkaar zeten. Dat scheelt u tijd en energie en zorgt ervoor dat het apparaat gelijk klaarstaat op de door u gekozen plek. Al in al zult u dus op het einde nog moeten kiezen voor een interne of externe koelunit en het zelf in elkaar zetten van uw vriescel of niet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.